Welkom bij Zilver Art!

Workshops

Er zijn verschillende mogelijkheden om een workshop te volgen (zie de beschrijvingen verder op deze pagina). Tijdens een workshop leer je van zilverklei een ring, hanger, kralen of oorbellen te maken. We beginnen met uitleg over zilverklei en de mogelijkheden om hiermee sieraden te maken. Daarna gaan ga je aan de hand van voorbeelden jouw ontwerp bedenken en dat bespreken we en passen we indien nodig aan. Vervolgens gaan we echt aan de slag. Je gaat het sieraad maken door zilverklei te modelleren, eventueel structuur aan te brengen, verder af te werken en te verfraaien. Na het afbakken is een zilveren sieraad ontstaan dat verder afgewerkt en gepolijst wordt. Zo krijgt het een mooie glans. Het sieraad kan ook gezwart worden zodat het een antieke uitstraling krijgt. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een eigen gemaakt zilveren sieraad.

Er zijn voldoende boeken en voorbeelden voor inspiratie aanwezig. Bij elke workshop is een bepaalde hoeveelheid zilverklei inbegrepen, die over het algemeen voldoende zal zijn. Wil je een groter sieraad maken, dan kun je extra zilverklei bijkopen. Ook kun je fijnzilveren onderdelen en zirkonia's bijkopen om je sieraad verder te verfraaien. Ook zijn er verschillende soorten kralen (Pandorastijl), kettingen en armbanden te koop om je sieraad compleet te maken.

Basisworkshop

In deze workshop kun je een hanger, oorbellen, circa drie zilveren kralen in Pandorastijl of een ring maken.

Tijdsduur: 4 uur
Tijdstip: 09.00 uur, 13.00 uur of een ander tijdstip in overleg
Aantal deelnemers: 2 - 8
Prijs: € 60,- per persoon
Inbegrepen: 10 gram zilverklei, gebruik van gereedschap, zilverkleipasta, koffie / thee / fris en iets lekkers
Opgave: Telefonisch (06 51225969), via e-mail: info@zilverart.nl of via het opgaveformulier
Beschikbare data: Klik hier

 

Dagworkshop

In deze workshop heb je meer tijd en kun je een ingewikkelder sieraad, of 2 verschillende sieraden te maken. Heb je al een basisworkshop gevolgd en wil je nu met UV-hars werken of een parel of steen in het sieraad verwerken, dan heb je in deze workshop daar de mogelijkheid voor. Overleg bij bijzondere wensen vooraf over de mogelijkheden.

Tijdsduur: 6 uur
Tijdstip: 10.00 uur tot 16.00 uur of een ander tijdstip in overleg
Aantal deelnemers: 2 - 6
Prijs: € 87,50 per persoon
Inbegrepen: 15 gram zilverklei of 10 gram zilverklei en gebruik van UV-hars, gebruik van gereedschap, zilverkleipasta, koffie / thee / fris en een lunch
Opgave: Telefonisch (06 51225969), via e-mail: info@zilverart.nl of via het opgaveformulier
Beschikbare data: Klik hier

 

Vrijgezellenfeestje/ bijzondere gelegenheid: workshop zilveren kralen (pandorastijl)

Voor een vrijgezellenfeestje of een ander bijzondere gebeurtenis als het afscheid van een collega of een verjaardag, zijn er verschillende mogelijkheden Er kan gekozen worden voor een basisworkshop of een workshop van 1 dag.

Een andere mogelijkheid is om voor deze workshop te kiezen. Van zilverklei maakt iedereen twee zilveren kralen: één voor zichzelf en één voor de aanstaande bruid, jarige job of collega voor wie de gebeurtenis georganiseerd is. De zilveren kralen samen vormen een fantastische armband. Inbegrepen hiervoor is één armband, verzilverd (extra zware kwaliteit). Andere mogelijkheden zoals een sterling zilveren armband, zijn tegen meerprijs mogelijk.

Tijdsduur: Circa 3 uur
Tijdstip: Tijdstip in overleg
Aantal deelnemers: 4 - 8
Prijs: € 40,- per persoon
Inbegrepen: 7 gram zilverklei, gebruik van gereedschap, zilverkleipasta, koffie / thee / fris en iets lekkers
Opgave: Telefonisch (06 51225969), via e-mail: info@zilverart.nl of via het opgaveformulier
Beschikbare data: Zie de tabel hieronder

 

Tot 1 juli aanstaande zijn de volgende data nog voor de workshops beschikbaar:

Donderdagen Zaterdagen Zondagen
April 17 en 24 27
Mei 15 en 22 3, 10, 17 en 31 18 en 25
Juni 5, 12, 19 en 26 14 en 28 15, 22 en 29

 

Cursus zilverklei

In deze cursus leer je verschillende basistechnieken om met zilverklei te werken. Gedurende 4 avonden van 2,5 uur maak je in ieder geval 3 verschillende sieraden. Omdat je op verschillende dagen verder kunt werken, zijn er meer mogelijkheden dan bij de basisworkshop. Je kunt bijvoorbeeld glas in je sieraad verwerken of met kurkklei en spuitpasta werken waardoor je een opengewerkt sieraad kunt maken.

Tijdsduur: 4 avonden van 2,5 uur
Tijdstip: 19.30 uur - 22.00 uur
Data: Woensdagen 19 en 26 maart en 9 en 16 april 2014
Aantal deelnemers: 3 - 6
Prijs: € 160,- per persoon
Inbegrepen: 30 gram zilverklei of 20 gram zilverklei en 10 gram zilverkleipasta, gebruik van gereedschap, koffie / thee / fris en iets lekkers
Opgave: Telefonisch (06 51225969), via e-mail: info@zilverart.nl of via het opgaveformulier


Neem gerust contact op als je andere wensen hebt t.a.v. workshops, dan kijken we wat mogelijk is.

Ben je enthousiast geworden: na een workshop kun je thuis zelf verder gaan met sieraden van zilverklei maken. Er zijn verschillende basissets te koop en je kunt de sieraden op een gewoon gasfornuis afbakken!


Home > Workshops